Algemene verkoopsvoorwaarden

1.Aanvaarding van de voorwaarden

Iedere reservering is uitsluitend onderworpen aan onze algemene voorwaarden. De koper erkent kennis genomen te hebben van alle voorwaarden tenzij uitdrukkelijk anders bepaald. Onderhavige voorwaarden zijn van toepassing op elke in Nederland gesloten verkoop.

2. Betaling /reservatie

Elke reservatie gebeurd via een voorschot van 30% of meer van het aankoopbedrag. Het resterende bedrag van de betaling kan ter plekke overgemaakt worden bij levering of contant betaald worden. Een reservering is geen koopovereenkomst. De verkoop wordt pas definitief zodra de keuken geleverd wordt. Indien er een andere potentiële koper de betaling voortijdig gedaan heef dan is de keuken gereserveerd voor deze potentiële koper, ondanks dat de eerste partij de reservering eerder ingestuurd heeft , immers de aanbetaling bevestigd de reservering. De aanbetaling wordt ingehouden indien de klant niet de beschrijving goed gelezen heeft van de keuken en achteraf de keuken weigert. Een reservering is bevestigend mits de aanbetaling voldaan is. De aanbetaling wordt ook ingehouden indien de laatste dag de keuken specifiek gedemonteerd is voor de koper en hierna weigert.

Het is immers de verantwoordelijkheid van de klant om de opmerkingen betreft een keuken goed te lezen. Bij de bezorging zal de klant na levering per mail de factuur ontvangen als bevestiging van de door ons geleverde keuken. Er is uiteraard een aankoop korting bij het vooruitbetalen van het gehele aankoopbedrag namelijk 5% op het totale prijs exclusief bezorg kosten.

3. Bezorging

Al onze producten zijn exclusief btw vermeld. De btw van 21% komt erbij bovenop de aankoopprijs.

Het risico op verlies of beschadiging blijft ten laste voor de verkoper tot op het moment van levering. De eigendomsoverdracht vindt plaats na de volledige betaling van het bedrag in hoofdsom en kosten.  We behouden het recht voor om niet betaalde goederen terug te nemen. Keukens worden enkel tot aan de voordeur geleverd en niet binnen. Uiteraard tegen meerprijs van €150 indien de keuken binnen op begane grond moet worden bezorgd. Indien de keuken op de 1e etage of meer geleverd moet worden komen er extra kosten van €300 bij. De bezorgkosten per regio staan nadrukkelijk vermeld op onze website (levering). Indien de klant de keuken nog wenst te bezichtigen zal de keuken opgesteld worden. De klant kan zelf een besluit nemen om ook rechtstreeks de keuken te laten leveren op de aangegeven datum die vermeld staat bij elke van onze keukens. De bezorgkosten zullen dan € 200 bedragen bij rechtstreekse levering. Indien de keuken direct beschikbaar is en hierbij de klant kiest voor een levering na bezichtiging dan zal dit € 300 bedragen gelet om het feit dat de keuken dubbel wordt ingeladen en uitgeladen inclusief bezichtiging).

De keuken dient zelf door de klant schoongemaakt te worden. Tweedehandskeukenswinkel kan niet aansprakelijk worden gesteld bij eventuele vervanging van scharnieren of planken achter de wasbak of koelkast ( Deze zijn immers vaak aan vervanging toe. Betreft de granieten achterwand probeert Tweedehandskeukenswinkel deze er heel uit te krijgen, indien dit niet lukt wordt deze niet meegeleverd

Indien de keuken niet meer beschikbaar of vrijkomt bij Tweedehandskeukenswinkel kan de klant een andere gelijkwaardige keuken uitzoeken met behoud van betaling die in ons in bewaring wordt gesteld. Tweedehandskeukenswinkel beheert het voorschot of de hele betaling als een borg op de gereserveerde keuken en deze is de koper niet kwijt. Indien de klant de gehele betaling voldaan heeft dan wordt de betaling in bewaring gesteld en kiest de klant een gelijkwaardige keuken uit.

Tweedehandskeukenswinkel kan niet aansprakelijk worden gesteld indien de verkoop niet door kan gaan wegens gewijzigde omstandigheden bij de leverancier of wegens onmacht en of een latere levering dan er gepland is. Consument is hier van op de hoogte en heeft geen enkele recht om een schadevergoeding te eisen. Ook indien er kosten zijn gemaakt. De koper kan de keuken bij bezichtiging weigeren en met behoud van het voorschot altijd van keuken veranderen indien de gereserveerde keuken niet naar wens is en of als de keuken niet meer leverbaar blijkt te zijn.

De aanbetaling wordt niet teruggestort indien de annulering niet binnen 7 werkdagen aangegeven is.

indien de klant zelf de keuken weigert bij levering worden er kosten aangerekend die van de aanbetaling in rekening worden gebracht.

Indien de klant het hele bedrag betaald heeft voor een keuken die direct op voorraad is bij Tweedehandskeukenswinke en niet de keuken is komen bekijken op eigen initiatief en hierna bij levering de keuken weigert is de klant zijn betaling kwijt gelet op het feit dat de klant zelf er mee instemt de keuken niet te willen bezichtigen.

4.1 Indien er gebreken zijn zoals apparatuur die niet werkt, dient de klant dit binnen die 3 werkdagen na levering te melden.

4.1.1 De koper is zelf verantwoordelijk voor de afmetingen en kan Tweedehandskeukenswinkel niet aansprakelijk stellen indien de keuken bij levering niet blijkt te passen.

4.A Tweedehandskeukenswinkel voert geen montage uit en zorgt enkel voor de levering van de keuken.

5.Garantie

Tweedehandskeukenswinkel geeft op de keuken 3-maanden garantie op de apparatuur. Indien de apparaten niet werken binnen de 3 maanden na levering zal deze omgeruild kunnen worden door de koper en zelf af te halen in onze winkel. De factuur dient als betaalbewijs en dient in alle tijden als bewijs te worden aangeleverd.

Indien de klant zelf inbouw apparatuur koopt zonder onze toestemming zal dit niet vergoed worden door Tweedehandskeukenswinkel

6.Geschillen

Voor geschillen of klachten is de Nederlandse wet van toepassing. De keuken blijft eigendom van Tweedehandskeukenswinkel op het moment dat de betaling nog niet voldaan is.

Menu